Λίγα φοβερά παρασκήνια της ελληνικής ιστορίας

Ο Μεγάλος Νίκος Τσιφόρος έγραφε «Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ειδών πολίτες. Αυτοί που τα δίνουν και αυτοί που τα παίρνουν».

Ο Αιώνιος Νόμος της προσφοράς και της ζήτησης.

Αυτοί που τα δίνουν είναι ο Ελληνικός λαός. Οι ψηφοφόροι πολίτες που κάθε 4 χρόνια ψηφίζουν τους βιαστές του. Αυτούς που τα παίρνουν.

Αυτοί που τα παίρνουν είναι η αστική τάξη της Ελλάδας, δηλαδή οι μεσίτες των ξένων κέντρων εξουσίας και των πολυεθνικών εταιρειών.

Και το πολιτικό προσωπικό, δηλαδή οι αναλώσιμοι υπάλληλοι των ξένων κέντρων και των πολυεθνικών εταιρειών.

Το πολιτικό προσωπικό μεταφέρει τον εθνικό (Δημόσιο και Ιδιωτικό) πλούτο στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, εισπράττοντας την προμήθεια που έχει θεσμοθετήσει για τον εαυτό του. από το 1824 που η Ελλάδα πήρε από τον οίκο Λοφνάν του Λονδίνου σαν δάνειο 800.000 λίρες έγινε αποικία χρέους. Αυτό ισχύει μέχρι σήμερα. Το 1825 πήρε από τους αδελφούς Ρικάρντο άλλες 2.000.000 λίρες σαν δάνειο.

Είναι τα δάνεια της εξάρτησης και της υποτέλειας.

Το 1828 με την Ναυμαχία του Ναβαρίνου, 3 Ναύαρχοι μασόνοι 33ου βαθμού –ο Κόρδιγκτον ανήκε στην Στοά της Μεγάλης Ανατολής της Αγγλίας –τυπικά ελευθέρωσαν την χώρα.

Ουσιαστικά η χώρα αλλάζει Δυνάστη. Από τότε την Ελλάδα την ελέγχουν πλήρως οι δανειστές.

Ένα χρόνο πριν έλθει ο Όθωνας στην Ελλάδα η χώρα παίρνει νέο δάνειο 60.000.000 Γαλλικών φράγκων από τον οίκο των Ρότσιλντ στο Παρίσι. Είναι πλέον χώρα χωρίς οικονομική άρα και κοινωνική πολιτική, χωρίς εθνική ανεξαρτησία και με ελεγχόμενη Δικαιοσύνη.

Το μόνο φωτεινό διάλλειμα είναι η περίοδος 1829 -1831 με κυβερνήτη τον Καποδίστρια.

Ο Καποδίστριας άνθρωπος των Ρότσιλντ δανείζεται μεταχειρισμένα μηχανήματα από τον οίκο των Ρότσιλντ στο Παρίσι και στο Νομισματοκοπείο της Αίγινας κόβει το μοναδικό εθνικό ΔΗΜΟΣΙΟ νόμισμα τον Φοίνικα.

Ο Καποδίστριας έχει δημιουργήσει το οικονομικό σύστημα της Ελβετίας. Η Ελβετία είχε επιλεγεί από τότε να γίνει το καταφύγιο των μαύρων κεφαλαίων.

Ο Καποδίστριας πιστεύει ότι με την κοπή Εθνικού ΔΗΜΟΣΙΟΥ νομίσματος η Ελλάδα θα αποφύγει την υποταγή. Έχει απόλυτο δίκιο και γι’αυτό εκτελείται. (Όταν έχει εθνικό Δημόσιο νόμισμα και τόσο τεράστιο εθνικό πλούτο δεν χρειάζεται να δανειστείς. Κόβεις νόμισμα με αντίκρισμα τον πλούτο σου και είσαι ελεύθερη χώρα).

Μια ομάδα εκτελεστών έρχεται από το εξωτερικό και τον εκτελεί το 1831./σαν δολοφόνοι κατηγορούνται ψευδώς οι Μαυρομιχαλαίοι.

Οι Μαυρομιχαλαίοι Μανιάτες προύχοντες κρατούν ελεύθερη την Μάνη καθ’ όλη την διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Δεν αποδέχονται τον Αγγλικό, Γαλλικό, Ρωσικό και Βαυαρικό ζυγό που πρέπει να επιβληθεί στην Ελλάδα. Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια και ο Καποδίστριας νεκρός και οι Μαυρομιχαλαίοι στο στόχαστρο. Αμέσως μετά και ένα χρόνο πριν έλθει στην Ελλάδα το ανδρείκελο Όθωνας, η Ελλάδα παίρνει υποχρεωτικό δάνειο 60.000.000 γαλλικών φράγκων από τον οίκο των Ρότσιλντ στο Παρίσι. Η εθνική ανεξαρτησία πεθαίνει οριστικά. Το 1841 ο Μαξ Ντε Ρότσιλντ ιδρύει την Εθνική Τράπεζα και κρατάει το 55% των μετοχών της. Η Εθνική Τράπεζα εκδίδει την δραχμή που ψευδώς ονομάζεται εθνικό νόμισμα. Εθνικό Νόμισμα είναι μόνο το νόμισμα που εκδίδει το ελληνικό Δημόσιο και όχι το Νόμισμα που εκδίδει μια ιδιωτική Α.Ε. Η δραχμή είναι τοπικό ιδιωτικό νόμισμα. Μετά την επανάσταση δημιουργούνται 3 κόμματα, το Φιλορωσικό, το Φιλοαγγλικό και το Φιλογαλλικό. Κανένα Φιλοελληνικό κόμμα δεν δημιουργείται.

Από τότε μέχρι σήμερα όλα τα ελληνικά κόμματα είναι υποχείρια ξένων κέντρων εξουσίας.

Η ιστορία τρέχει και φθάνουμε στην 21η Απριλίου 1967. Η CIA οργανώνει με εντολή της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ το πραξικόπημα των συνταγματαρχών. Το πραξικόπημα επιβλέπει σαν εκπρόσωπος της Μπίλνεμπεργκ ο Εβραίος στρατηγός Μοσέ Νταγιάν. Εγκαθίσταται σαν πρωθυπουργός ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Ο Παπαδόπουλος κατά την διάρκεια της κατοχής είναι μέλος των ταγμάτων ασφαλείας και υπεύθυνος στην Πάτρα του γραφείου επισιτισμού των δυνάμεων κατοχής.

Συγκεντρώνει αγροτικά προϊόντα από την Ελληνική ύπαιθρο της Πελοποννήσου και τα παραδίδει στις δυνάμεις κατοχής-Γερμανούς-Ιταλούς. Αργότερα έγινε Διοικητής της ΕΥΠ και στέλεχος της CIA.

Προϊστάμενος του Παπαδόπουλου στα τάγματα ασφαλείας είναι ο Νίκος Κουρκουλάκος που αργότερα έγινε κατά την διάρκεια της Χούντας Πρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας. Συνεργάτης του στην Αγροτική Τράπεζα ήταν ο Γεώργιος Γεννηματάς που το 1982 σε ομιλία του στην Ελληνική Βουλή δικαιολόγησε την ύπαρξη των ταγμάτων ασφαλείας.

Ο Παπαδόπουλος εκπαραθυρώνεται μια βδομάδα μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου (17-11-1973).

Την θέση του αναλαμβάνει ο Δημήτρης Ιωαννίδης ο οποίος συμμετέχει στο πραξικόπημα της Κύπρου στις 15 Ιουλίου 1974 δίνοντας εντολές στις Ελληνικές Μονάδες της Κύπρου.

Συνεργάτης του Ιωαννίδη είναι ο Ταγματάρχης Νάσος Σκλαβενίτης. Το πραξικόπημα αποτυγχάνει εσκεμμένα και ο Μακάριος διαφεύγει στην Αγγλία.

Σε συνέντευξη που δίνει ο Συνταγματάρχης Κομπόκης ο επιβλέπων του πραξικοπήματος δηλώνει ότι πήρε εντολή να αφήσει μια διέξοδο διαφυγής για να γλιτώσει ο Μακάριος. Όλα στημένα.

Ο Ιωαννίδης εκπαραθυρώνεται και στην Ελλάδα έρχονται κατόπιν εντολών των Αμερικάνων ο Κων/νος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, μετά τα Ιουλιανά του 1974.

Και οι δύο πριν έλθουν στην Ελλάδα περνούν ιατρικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο ΜΑΜΟΡΙΑΛ της Νέας Υόρκης. Οι Αμερικάνοι θέλουν να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους. Το 40% των μετοχών του ΜΕΜΟΡΙΑΛ ανήκει στην CIA. Πρώτος εξετάζεται ο Καραμανλής. Στο ΜΕΜΟΡΙΑΛ τον επισκέπτεται ο Χένρι Κίσιγκερ και του δίνει εντολές. Το ίδιο γίνεται και με τον Παπανδρέου μια βδομάδα αργότερα. Και οι δύο πριν έλθουν στην Ελλάδα έχουν συμφωνήσει στην διχοτόμηση της Κύπρου.

Καθ’ όλη την διάρκεια της Χούντας ο Καραμανλής έχει επαφή με τους χουντικούς μέσω του αδελφού του Αχιλλέα ο οποίος συνομιλεί συχνά με τον αδελφό του δικτάτορα Παπαδόπουλο, Κώστα Παπαδόπουλο.

Ο Παπανδρέου έχει επαφή με τους χουντικούς μέσω του Μένιου Κουτσόγιωργα και του Απόστολου Κακλαμάνη.

Στην Κυπριακή βουλή έχει αναλυθεί πλήρως η προδοσία της Κύπρου και στο πόρισμά του το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι οι Έλληνες πολιτικοί ήξεραν για την διχοτόμηση της Κύπρου πριν το πραξικόπημα-

Εξάλλου το περιοδικό NEXUS έχει δημοσιεύσει χάρτη της διχοτομημένης Κύπρου από τους TIMES της Ν. Υόρκης που δημοσιεύθηκε το 1955 – δέκα εννιά χρόνια πριν την διχοτόμηση.

Στις 20 Ιουλίου 1974 η Τουρκία ενεργοποιώντας το Άρθρο 4 της συνθήκης εγγυήσεων καταλαμβάνει την Κυρήνεια, δηλαδή το 8% της Κύπρου.

Στις 24 Ιουλίου 1974 ορκίζεται η κυβέρνηση Καραμανλή στην Ελλάδα. Στις 14 Αυγούστου 1974 με τον Ατίλλα ΙΙ η Τουρκία καταλαμβάνει το 36,4% της Κύπρου. Η Ελλάδα έχει αφήσει την Κύπρο στην μοίρα της και παρακολουθεί απαθής. Αδυναμία ή εκτέλεση εντολών από το εξωτερικό;

Η Κύπρος δηλώνει ο Καραμανλής, είναι πολύ μακριά για να την υπερασπισθεί. Στις αρχές της 10ετίας του 1950 ο ίδιος ο πρωθυπουργός έστειλε στρατιωτικές δυνάμεις στην Κορέα. Φαίνεται ότι η Κορέα είναι πιο κοντά από την Κύπρο.

Στην Ελλάδα αμέσως μετά την χούντα δημιουργούνται 2 κόμματα εξουσίας. Η Νέα Δημοκρατία υπό τον Κων/νο Καραμανλή και το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αρχίζουν και δαπανούν ένα πακέτο χρημάτων. Νοικιάζουν γραφεία στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργούν σε κάθε συνοικία και πόλη τοπικἐς επιτροπές, κάνουν τεράστιες συγκεντρώσεις με κολοσσιαίες μετακινήσεις οπαδών, έχουν μεγάλα έξοδα για τη δημιουργία και τη λειτουργία των δύο κομμάτων. Όμως επί χούντας δεν υπήρχε πολιτική ζωή. Άρα και τα δύο κόμματα δεν είχαν πόρους. Οι εισφορές των μελών του ΠΑΚ και το άνοιγμα των λογαριασμών στις Γερμανικές Τράπεζες είναι μια θλιβερή ιστορία. Ποιος όμως χρηματοδότησε την ίδρυση και τη λειτουργία των δύο κομμάτων που θα κυβερνούσαν την Ελλάδα από το 1974 μέχρι σήμερα;

Ο Καραμανλής πήρε Αμερικάνικα κεφάλαια ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων-δεν αναφέρεται η πηγή-για την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ ο Παπανδρέου πήρε κεφάλαια ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την ARAMCO και τον CHASE ΜΑΝΗΑΤΤΑΝ ΒΑΝΚ για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή από την οικογένεια Ροκφέλερ. Ο Παπανδρέου είχε προσφύγει και το 1959 όταν είχε έλθει στην Ελλάδα στο ίδρυμα Ροκφέλερ γιατί επιθυμούσε να ιδρύσει στην Ελλάδα ένα κέντρο Οικονομικών Μελετών μαζί με τον Αμερικάνο καθηγητή Πανεπιστημίου Χεϋγεν.

Η χρηματοδότηση από το ίδρυμα Ροκφέλερ δεν έγινε όμως ο Ανδρέας Παπανδρέου τοποθετήθηκε σύμβουλος στην τράπεζα της Ελλάδος στην οποία βασικός μέτοχος είναι η οικογένεια Ρότσιλντ.

Και οι δύο πολιτικοί ελέγχονταν από τις Αμερικάνικες Μυστικές υπηρεσίες. Ο Καραμανλής από CIA για την συνεργασία του με τους ΝΑΖΙ κατά την διάρκεια της κατοχής και ο Ανδρέας Παπανδρέου από την NSA. Το Σεπτέμβριο του 1959 ο Ανδρέας Παπανδρέου έρχεται στην Ελλάδα. Αφού εγκαταστάθηκε στο Καστρί επισκέπτεται τον Καραμανλή που είναι Πρωθυπουργός. Του δείχνει ταυτότητα της NSA και του δίνει 3 εντολές

α) Να απελευθερώσει τον Μαξ Μέρτεν

β) Να υπογράψει με τις ΗΠΑ για την εγκατάσταση βάσεων με πυρηνικά όπλα στην Ελλάδα και

γ) Να αποποιηθεί των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο Καραμανλής τις εκτελεί όλες. Τον Φεβρουάριο του 1940 ο Ιωάννης Μεταξάς υπογράφει τη σύμβαση ΚΟΥΠΕΡ και εκχωρεί όλο το Δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο της Ελλάδας στο ΤΡΑΣΤ ΚΟΥΠΕΡ. Γι’ αυτό ακριβώς ο Τζέφρι Παπανδρέου υπογράφει το πρώτο μνημόνιο το 2009. Τα μνημόνια είναι η εφαρμογή του 2ου κεφαλαίου της σύμβασης ΚΟΥΠΕΡ που αρχίζει 31/12/2010 έως τις 31/12/2035.

Η σύμβαση ΚΟΥΠΕΡ αρχίζει να εφαρμόζεται αμέσως μετά τον εμφύλιο. Τότε δημιουργούνται οι ΔΕΚΟ. Δηλαδή οι επιχειρήσεις που θα αναλάβουν κάθε στρατηγικό τομέα της Οικονομίας. Όλες δημιουργούνται με μορφή ΑΕ και εισάγονται στο χρηματιστήριο, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ κ.λπ.

Όλες δημιουργούνται με την μορφή των Α.Ε. γιατί όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου πρέπει να μεταβιβασθούν εύκολα στις ξένες πολυεθνικές.

Βασικός μέτοχος στην αρχή είναι το κράτος. Οι ΔΕΚΟ πρέπει να αναπτυχθούν με φορολογικούς πόρους. Ο ελληνικός λαός πληρώνει την ίδρυση αλλά και την ανάπτυξή τους. την οργανωτική δομή, τις υποδομές, τα δίκτυα, τα πάγια κ.λπ. έτσι με τους φόρους του λαού αναπτύσσονται και μεγαλώνουν. Όμως όλο το πολιτικό σύστημα γνωρίζει ότι όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη θα μεταβιβασθούν στις ξένες πολυεθνικές. Οι ξένοι θα πάρουν τις ΔΕΚΟ έτοιμες χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ για την ανάπτυξή τους. οι ΔΕΚΟ σύμφωνα με τους ισολογισμούς του 2009 κερδίζουν συνολικά και αποδίδουν στο κράτος 10 δις ΕΥΡΩ. Παρά την κακοδιαχείριση, τα κομματικά παιχνίδια, τις υπέρογκες αμοιβές των στελεχών τους κ.λπ. έδιναν κάθε χρόνο στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 10 δις ΕΥΡΩ και το 2017 ανακοίνωσε κέρδη 1 δις 200 εκ. ΕΥΡΩ προ φόρων.

Αν το κράτος τις νοικοκύρευε τα οφέλη θα ήταν τεράστια. Θα κάλυπταν τους μισθούς του Δημοσίου και τις συντάξεις που σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2009 ήταν περίπου 20 δις ΕΥΡΩ. Όμως από ανικανότητα ή εσκεμμένα τις άφησαν στην τύχη τους. επίσης έγινε ευρεία αποβιομηχάνιση της χώρας. Εκατοντάδες εταιρείες έκλεισαν όπως οι ΠΙΤΣΟΣ, ΙΖΟΛΑ, ΕΛΙΝΤΑ, ΤΕΟΚΑΡ, ΠΙΡΕΛΙ, ΝΑΜΚΟ, ΧΡΩΠΕΙ κ.λπ.

Η Ελλάδα απαγορεύεται να έχει βιομηχανική παραγωγή και τα κόμματα εξουσία φρόντισαν με νομοθετικές ρυθμίσεις να κάνουν τη λειτουργία εκατοντάδων εταιρειών ασύμφορη.

Μετά άρχισε η αναγροτοποίηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοτούσε τους αγρότες να καταστρέφουν τα προϊόντα τους ή να αλλάζουν τις Αγροτικές παραγωγές τους.

Στο Αγρίνιο οι αγρότες παρήγαγαν καπνό της ποικιλίας τσεμπέλι. Όμως επειδή ο ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΙΣ ήθελε καπνά τύπου Βιρτζίνια οι αγρότες επιδοτήθηκαν να αλλάξουν τις καλλιέργειές τους από καπνά τύπου τσεμπέλι σε καπνά τύπου Βιρτζίνια.

Υποχρεώθηκαν επίσης να αγοράζουν σπόρους από πολυεθνικές εταιρείες. Μετά από 2 χρόνια η ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΙΣ ζήτησε πάλι καπνά τύπου τσεμπέλι. Όμως τα χωράφια από τους σπόρους των Πολυεθνικών ήθελαν αγρανάπαυση περίπου 10 χρόνια. Η Αιτωλοακαρνανία έγινε μία από τις πιο φτωχές περιοχές στην Ελλάδα. Το 2014 με κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έκλεισε και το τελευταίο ινστιτούτο σπόρων στην Θεσσαλονίκη. Το ίδιο έγινε σε όλα τα προϊόντα. Δημιουργήθηκαν επίσης ζημιογόνοι συνεταιρισμοί. Το 2000 η κυβέρνηση Σημίτη διέγραψε στη Βουλή 1 τρις δραχμές, χρέη των συνεταιρισμών.

Το 2009 η Ελλάδα έκανε εξαγωγή λουλουδιών (γαρύφαλλα, τουλίπες κ.λπ.) ύψους 6 δις ΕΥΡΩ. Το 2017 οι εξαγωγές είχαν πέσει κατά 90% και οι είχαν φθάσει μόλις 600 εκατομμύρια ΕΥΡΩ.

Ο Σύριζα που ελεγχόταν από τα ίδια κέντρα εξουσίας με την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, συνέχισε την ίδια πολιτική ξεπουλώντας ό,τι δεν πρόλαβαν να ξεπουλήσουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Ο Αλέξης Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός, πέρασε από διάφορα κέντρα εξουσίας για εντολές και τον Σεπτέμβριο του 2014 στις 7 και 8 του μήνα ήταν στο φόρουμ Αμπροσέτι στην λίμνη Κόμο. Στην ιταλική λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Ένα συνέδριο οικονομικών δολοφόνων. Ο Μητσοτάκης που ακολούθησε πέρασε ακριβώς από τα ίδια κέντρα εξουσίας και κατέληξε τον Μάιο του 2018 στην Λέσχη Μπίλντεμπεργκ για τις τελικές εντολές. Όλοι προκατασκευασμένοι και ελεγχόμενοι.    

Τραπεζικός

 Βιβλιογραφία:

 1. Νίκος Βεργίδης: Η συνωμοσία της Σιωπής
 2. Δημοσθένης Κούκουνας:

α) Η ιστορία της Κατοχής 

β) Τα ένοχα μυστικά της κατοχής

 • Νίκος Κουρκουλάκος: Τα τάγματα ασφαλείας
 • Θανάσης Στριγάς

α) Η Μαύρη Βίβλος των Ελλήνων Πολιτικών 

β) Παγκόσμιοι εντολοδότες

 • Γιώργος Αϋφαντής

Αφύπνιση, Ενημέρωση, Οι Μεγάλες απάτες της παγκόσμιας διακυβερνήσεως.

 • Περιοδικά: NEXUS – ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ.
 • Εφημερίδες – οικονομικές – πολιτικές
 • Δημήτρη Μπάτση

Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα

Ελέγξτε επίσης

Η απάτη της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου     310x165

Η απάτη της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου

Δεν είναι συνεκμετάλλευση, είναι διχοτόμηση του Αιγαίου Ο Προυντόν είχε γράψει “Ανταγωνισμός και κέρδη το …

22 Σχόλια

 1. Αγαπητε Δημητρη.
  Λετε: ο Καποδιστριας ανθρωπος των Ροτσιλντ…Ποια πηγη το αναφερει αυτο?
  Οι Μαυρομιχαλαιοι ηταν ντοπιοι προυχοντες και φοροεισπραχτορες για λογαριασμο των Τουρκων δλδ μαζευαν τους φορους απο τους υποδουλους Ελληνες και αφου κρατουσαν ενα πολυ σεβαστο ποσο για τον μπεζαχτα τους τα υπολοιπα τα δινανε
  στους Τουρκους.Σε μια ελευθερη Ελλαδα το πλιατσικο τους θα σταματουσε. Οταν ειδαν οτι ο Καποδιστριας ηταν κινδυνος για τον παρασιτικο πλουτισμο τους πειθομενοι απο τους Αγγλους σκοτωσανε τον Καποδιστρια. Σημειωτεον οτι τα αρχεια του Foreign Office για την δολοφονια του Καποδιστρια παραμενουν απορρητα και μη προσβασιμα για ολους…….

  • Ο ιωάννης Καποδίστριας πήρε δάνεια από την τράπεζα Ρότσιλντ για να μπορέσει με τα χρήματα αυτά να αγοράσει μηχανές κοπής νομισμάτων. Με αυτές τις μηχανές έκοψε τον Φοίνικα, και επειδή τις αγόρασε μεταχειρισμένες λόγω υψηλού κόστους, οι Φοίνικες έβγαιναν με κάποια ελαττώματα, δηλ. κανένα νόμισμα δεν ήταν όμοιο με άλλο. Οι πηγές που αναφέρουν τα συμβάντα είναι πολλές.

  • Και εσείς πού το ξέρετε; Είστε κολλητός του και σας το είπε; Τα σχόλιά σας δείχνουν ότι είστε φιλαράκια από παλιά…

   • Την έχω διαβάσει αλλά δε γράφει τίποτα από όλα όσα γράφετε. Απλώς καθένας ερμηνεύει αυτά αλληγορικά κείμενα που διαβάζει ανάλογα με τα συμφέροντά του ή τις φιλοδοξίες του, π.χ. κάποιοι εκδότες παραθρησκευτικών παλαιοημερολογίτικων εντύπων στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια για απόκτηση κέρδους, γράφουν ανοησίες, παραμύθια για να προσελκύσουν ένα συγκεκριμένο κοινό, τους παλαιοημερολογίτες και να τους τα παίρνουν. Και εκείνοι, κοιμισμένοι καθώς είναι, τα αγοράζουν με κλειστά τα μάτια και πιστεύουν αυτά τα παραμύθια, επειδή δεν έχουν περάσει στη μετεφηβική ηλικία λόγω διαφόρων οικογενειακών ή ιατρικών παρακόντων, με αποτέλεσμα να ζουν ακόμα στη χρονική περίοδο που ήταν μικρά παιδιά. Τότε, δηλ. που οι γονείς ή και οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους, τούς έλεγαν παραμύθια. Έτσι, στο μυαλό τους, ή πιο σωστά, στο υποσυνείδητό τους είναι φυλακισμένοι στο περιβάλλον των παραμυθιών και το απολαμβάνουν ως ένα είδος βίτσιου, επειδή ακριβώς κάποιοι τους εκμεταλλεύονται και τους θέλουν πειθήνια όργανά τους, για να μην πέσουν έξω και πεινάσουν. Όλα στο βωμό του κέρδους αγαπητέ.

  • Κε Ιωάννου… Είστε σίγουρος ότι θέλετε να σας απαντήσω;

 2. Σωκράτης Σμαράιδος

  Καλησπέρα σας,
  Πολλά χρόνια προσπαθώ είτε να διαβάσω μέσω του Γεωργίου club είτε με της τηλεφωνικές παρεμβάσεις σας στην εκπομπή άρθρα και της απόψεις σας, βρίσκω όσα λέτε πολύ σημαντικά, εάν δεν σας κάνει κόπος γράψτε ένα άρθρο για το σκάνδαλο Κοσκωτά η εάν έχετε γράψει κάτι στείλε μου σας παρακαλώ κάποιο link.

  • Κε Σμαράιδε,
   Σάς ευχαριστούμε για τα καλά λόγια.
   Γράφουμε ήδη άρθρο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, αλλά όπως συμβαίνει σε κάθε άρθρο που γράφουμε, υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση, επειδή έχουμε ως αρχή την επαλήθευση των πληροφοριών και των πηγών μας, έτσι ώστε όχι μόνο να είμαστε μόνο σωστοί στα άρθρα μας, προς αποφυγήν δυσάρεστων εκπλήξεων.

 3. νόμποντης

  καλησπέρα δάσκαλε
  παρακολουθώ κάθε ραδιοφωνική εκπομπή σου, γιατί μαθαίνω και σ ευχαριστώ πολύ
  Δύο ερωτήσεις, μου δημιουργήθηκαν διαβαζοντας αυτό το άρθρο και ακουγοντας εκπομπές:
  1. Ήταν τελικά οι χουντικοί ανιδιοτελείς όπως πολλοί λένε; Ήταν δηλ. καλοί διαχειριστές, που τους ενδιέφερε να αφήσουν κάτι πίσω τους; Ήταν κάτι σαν τον Καποδίστρια, που πήρε δάνειο για να αγοράσει πρέσες νομισμάτων και να χτίσει μια πρωτοκοσμική χώρα; (αλλά τον έφαγε η μαραμάγκα)
  2. Τί κέρδος έχει ένας απλός εξωσυστημικός πολίτης σαν και μένα αν η Κύπρος ανήκει στους Τούρκους ή στους Γάλλους ή στους Ρώσους; Πρακτικά εννοώ. Προσφέρει έσοδα στην Ελλάδα; Απασχολεί εργαζομένους; Είναι φορολογ. παράδεισος για επιχειρηματίες; Γιατί πρέπει να την υπερασπιστώ (μια ανεξάρτητη χώρα), τη στιγμή που δεν μπορώ καλά καλά να υπερασπιστώ το σπίτι μου;
  να είσαι καλά κ. Δημήτρη, να σε ακούμε. Και αν σε κάποια εκπομπή θέλεις μου απαντάς
  ευχαριστώ

  • Γεια σας…
   Στην πρώτη ερώτηση, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η έννοια της ανιδιοτέλειας είναι εντελώς αντίθετη από την έννοια της εξουσίας, άρα όσοι υποστηρίζουν την άποψη ότι οι χουντικοί ήταν ανιδιοτελείς, το κάνουν επειδή έχουν κάποιες σκοπιμότητες. Εξάλλου και η ίδια η ιστορία έχει αποδείξει ότι κάθε άλλο παρά ανιδιοτελείς ήταν, αφού ήταν υποκινούμενοι από κάποια συμφέροντα -και όχι φιλοδοξίες.
   Στη δεύτερη ερώτηση, το κέρδος που έχουμε από την Κύπρο είναι τεράστιο. Η Κύπρος είναι η πύλη του Αιγαίου από τον Νότο, αφού εκεί βρίσκονται 9 από τα 12 πετρελαϊκά οικόπεδα, τα οποία από το 1912 διαχειρίζονται Total-Rothchild για την εξόρυξη πετρελαίου και παραγώγων του. Αν η πύλη μείνει ανοιχτή ή ακόμα χειρότερα, πέσει, το σπίτι (δηλ. η Ελλάδα) καταρρέει. Γι’ αυτό και δεν εφαήνουμε ανοιχτές τις πόρτες μας, αλλά φροντίζουμε με κάθε τρόπο να τις έχουμε κλειδαμπαρωμένες.
   Ελπίζω να σας κάλυψα.

   • Νόμποντης

    Είναι χαρά και τιμή, απλώς και μόνο που μου απαντάτε. Σαφώς η πιο σοβαρή απάντηση που έχω πάρει στα χρονικά. …Ενώ είχα την ίσως λανθασμένη εντύπωση ότι οι Κύπριοι δεν θέλουν την ένωση με την Ελλάδα και εκτιμούν περσότερο τους Βρετανούς, δεν το γνώριζα ότι υπάρχουν τόσα ενεργειακά αποθέματα εκει πέρα. Ελπίζω να αξιωθώ μια μέρα να δω από κοντά αυτό το υπέροχο νησί, αν και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό θέλει να δει εμένα. Και πάλι ευχαριστώ για τις καταπληκτικές πληροφορίες που μας προσφέρετε.

    • Πώς είναι δυνατόν να αμφιβάλλετε για κάτι το οποίο δε γνωρίζετε; Πηγαίνετε με καλή διάθεση και θα περάσετε πολύ καλά!

  • Καλό χιούμορ έχετε αγαπητέ μου. Ο Ιησούς Χριστός μαζί σας. Ερχονται σκοτεινα χρόνια. Το χιούμορ θα μας χρειαστεί σίγουρα!!!!

 4. Δεν θέλω να σας προσβάλλω, αλλά… είθισται να πηγαίνουμε μπροστά. Το ίδιο ισχύει και για τον χρόνο. Ο χρόνος πάει μπροστά και όχι πίσω. Άρα, αυτό που γράψατε ότι θα γίνει στις 22 του μηνός, δε μπορεί να γίνει, επειδή 22 Ιανουαρίου είχαμε πριν από 8 ημέρες.

 5. Εγώ λέω ότι θα αργήσει λίγο και δεν θα ζούμε για να τον υποδεχτούμε

 6. Το είπε δημόσια ο Ντιμης Σαμουήλ Μανιαρα στην εκπομπή του Νίκου Κωνσταντιδη στην εκπομπή : Η Ώρα του Λαού. Είπε ότι γεννήθηκε το 1985!! Στο Λος Άντζελες. Ήταν πρώην Τέκτονας = Ηγέτης της Νέας Εποχής = Ροδοσταυρος= Μάγος. Κ. λπ. Το πήραν συνέντευξη τα περιοδικά :Strange : Avaton. Ότι έχει πει έχει βγει σωστό.

 7. Ε; Και; Ένας ίσον κανένας!

 8. Ε… αφού το είπε ο Ντίμης Σαμουήλ Μανιάρα, σίγουρα έτσι θα είναι! Με τέτοιο βαρύγδουπο ονοματεπώνυμο λογικό είναι να εκφράζει κάποιο κύρος… Για να πω την αλήθεια, μου θυμίζει κάτι ανάμεσα σε ήρωα Βραζιλιάνικης σαπουνόπερας της δεκαετίας του ’80 και στην παλιά Ελληνική ταινία “Ο τρελοπενηντάρης” με τον Κωνσταντάρα στο ρόλο του Τεπενδρή. Όπως έλεγε και ο ίδιος στον Αθηνόδωρο Προύσαλη, το -νδρης θυμίζει πλούτο, καράβια, σαν Χανδρής, Γουλανδρής, κτλ. Ε… Αντίστοιχα και με τον ήρωά σας.

 9. Πράγματι στο Λος Άντζελες το 1985 γεννήθηκε ο Αντίχριστος. Θα τον προωθήσουν οι Ερπετοειδης Μεγάλοι Γκρίζοι Βόρειοι κτλ. ΡΟΘΤΣΙΛΤ Ροκφέλερ Μεντιντσι Μεροβιγγειανοι Αψβουργοι Μουσουλμάνοι όλοι οι Βασιλείς του Πλανήτη μας.

 10. Μα είναι ήρωας. Όπως οι Άγιοι της Ορθόδοξιας.

  • Ήρωες είναι όλοι οι πρωτεργάτες της Επανάστασης του 1821, όπως π.χ. οι Αθανάσιος Τσακάλωφ, Εμμανουήλ Ξάνθης, Σπυρίδων Τρικούπης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Ανδρέας Μουστοξύδης, Εμμανουήλ Θεοτόκης, Κωνσταντίνος Υψηλάντης, Αλέξανδρος Υψηλάντης, Αλέξανδρος Μαυροκορτάτος και άλλοι μετέπειτα, όπως π.χ. ο Ιωάννης Καποδίστριας, που ευτυχώς ήταν Τέκτονες όλοι τους και έτσι βοήθησαν να πετύχει η Επανάσταση εναντίον των Οθωμανών και κατόπιν, να ιδρυθεί το ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δεν μπορείτε να αντιγράψετε αυτή τη σελίδα.