Ιδιωτικό νόμισμα ΕΥΡΩ, το ισχυρό εργαλείο σκλαβοποίησης των λαών της Ευρώπης-Μέρος 2ο

Η απάτη εις βάρος του Ελληνικού λαού είναι χωρισμένη σε 3 στάδια. Το πρώτο στάδιο αφορά το “κόλπο” του χρηματιστηρίου. Έχει προηγηθεί η ευρεία  αποβιομηχάνιση και αποαγροτοποίηση της Ελλάδας.

Στα μέσα του 1990 ο δείκτης του Χρηματιστηρίου κυμαίνεται από τις 600 έως τις 800 μονάδες. Το “κόλπο” του χρηματιστηρίου στήνεται αμέσως μετά τα Ίμια το 1996. Τότε το Υπουργείο Ανάπτυξης δημιουργεί μια υπηρεσία που ανέλαβε να εκδόσει πιστοποιητικά για την κεφαλαιακή επάρκεια των Ασφαλιστικών εταιρειών έτσι ώστε οι Ασφαλιστικές Εταιρείες να εισαχθούν στο χρηματιστήριο. Παρόλο που οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν είχαν τα απαιτούμενα κεφάλαια η υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης τους χορήγησε ψευδή πιστοποιητικά κεφαλαιακής επάρκειας.

Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς τις αποδέχτηκε έτσι οι Ασφαλιστικές Εταιρείες εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο, η υπηρεσία διαλύθηκε σαν να μην υπήρξε ποτέ (πληροφορία από το περιοδικό τραπεσοασφαλιστικό Μάρκετινγκ). Ήδη από το 1994 Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει αναλάβει ο Λουκάς Παπαδήμος, έμπιστος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο οποίος θα παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου.

Το 1997 εμφανίζεται στην Ελλάδα ο Φράνκ Μόμπιους. Ο Φράνκ Μόμπιους είναι πρόεδρος ενός Fund που διαχειρίζεται 2 τρις Δολάρια και είναι διεθνής κερδοσκόπος ισάξιος του Σόρος. Αρχίζει και ρίχνει ένα πακτωλό χρημάτων στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Διέθεσε σταδιακά περίπου 120 δις δολάρια, ποσό κολοσσιαίο για τα τότε μέτρα του ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Τα κεφάλαια του Φρανκ Μόμπιους λειτουργούν όπως η μαγιά στο ζυμάρι. Φούσκες μετοχές αρχίζουν να ανεβαίνουν χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά άνοδος του κύκλου εργασιών και των κερδών αυτών των μετοχών.

Την ίδια εποχή οι εμπορικές τράπεζες αρχίζουν τεχνητά να κατευθύνουν τους πελάτες τους προς την αγορά μετοχών.

Οι εμπορικές Τράπεζες λειτουργούν κάτω από την εποπτεία της τράπεζας της Ελλάδος και οι πελάτες τους είναι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Η “απάτη” είναι νόμιμη με στόχο τις αποταμιεύσεις των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Η τράπεζα της Ελλάδος με εγκύκλιό της (οι εγκύκλιοι της τράπεζας της Ελλάδος έχουν ισχύ νόμου) αυξάνει το ποσόν των δανείων φυσικών προσώπων για αγορά μετοχών από 5.000.000 (πέντε εκατομμύρια) δραχμές σε 15.000.000 (δεκαπέντε εκατομμύρια) δραχμές. Δηλαδή τριπλασιάζει τον δανεισμό των άμοιρων θυμάτων που πολλοί απ’ αυτούς δεν έχουν ιδέα από χρηματιστήριο.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση των Ιμίων εκδίδει νόμο με τον οποίο τα ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να διαθέσουν το 30% των αποθεμάτων τους για αγορά μετοχών σαν επένδυση. Πολλά από τα Ασφαλιστικά ταμεία είναι Δημοσίου δικαίου και τα Διοικητικά τους Συμβούλια ελέγχονται και παίρνουν εντολές από την Κυβέρνηση.

Έτσι ο κόπος και ο ιδρώτας εκατομμυρίων συνταξιούχων χάνεται σε ένα στημένο παιχνίδι με προκαθορισμένο τέλος.

Η απληστία της εγκλωβισμένης Ελληνικής Κοινωνίας ανεβαίνει στο κατακόρυφο. Είναι η πλήρης χειραγώγηση.

Το παιχνίδι είναι στημένο από τον Φράνκ Μόμπιους, την Τράπεζα της Ελλάδος, τις εμπορικές τράπεζες, το πολιτικό προσωπικό (πολλοί πολιτικοί όλων σχεδόν των κομμάτων θα γίνουν πάμπλουτοι με τις αποταμιεύσεις και τις οικονομίες της μεσαίας και χαμηλής τάξης) και την Αστική τάξη της Ελλάδος σε συνεργασία με τα ξένα κοράκια. Ο πρωθυπουργός ενισχύει το “κόλπο” λέγοντας για άνοδο του δείχτη του Χρηματιστηρίου στις 7.000 μονάδες. Είναι η μεγαλύτερη μεταφορά κεφαλαίων από το κόπο και των ιδρώτα των εργαζομένων στα κοράκια ελληνικά και ξένα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετοχές φούσκες στην πλειοψηφία τους χωρίς πραγματικό οικονομικό αντίκρισμα θα φθάσουν σε δυσθεώρατα ύψη. Στο ζενίθ της απάτης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρακολουθούσε απαθής αφήνοντας τα κοράκια να γδέρνουν τον ελληνικό λαό. Το “κόλπο” βασίστηκε φυσικά στις ΨΕΠ (ψυχολογικές επιχειρήσεις) που λειτουργούν κατά τη διάρκεια ενός πολέμου.

Υπάρχουν δύο ειδών απάτες. Αυτές που κάνουν οι κοινοί απατεώνες, οι φτωχοδιάβολοι που παραβαίνουν τον νόμο και οι “νόμιμες” απάτες που στήνονται από την οικονομική ολιγαρχία σε συνεργασία με το πολιτικό προσωπικό μιας χώρας και βασίζονται στην “χειραγώγηση” της κοινωνίας. Όταν ο δείκτης του χρηματιστηρίου έφθασε τις 6.300 μονάδες ο Φρανκ Μόμπιους είχε ήδη κερδίσει 400% και τα άλλα κοράκια κοντά στο 1000%. Έτσι άρχισαν να πουλάνε τις μετοχές τους σε μεγάλες ποσότητες.

Το χρηματιστήριο κατέρρευσε και πάρα πολλοί Έλληνες πολίτες έχασαν τους κόπους μιας ζωής. Αμέσως μετά το 2000 ακολούθησε η δεύτερη και μεγαλύτερη από κάθε άλλη απάτη μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Τουρκικό ζυγό.

Η ισόβια φυλάκιση της Ελλάδος στην φυλακή του ΕΥΡΩ.

Η ιστορία ξεκινάει από τα τέλη της δεκαετίας το 1930. Όταν οι Ναζί δημιουργούσαν της Ευρωπαϊκή Ένωση ο Γιόαχιμ Φον Ρίμπεντροπ στέλνει ένα μνημόνιο στον Χίτλερ στο οποίο αναφέρει τις χώρες που πρέπει να ενταχθούν στο 4ο Ράιχ (την Ευρωπαϊκή Ένωση). Ανάμεσα στις χώρες αυτές περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Τον Ιούλιο του 1959 ο Κων/νος Καραμανλής υλοποιεί τον σχεδιασμό του Ρίμπεντροπ κάνοντας αίτηση για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Ο Καραμανλής το 1979 υπογράφει την ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ. Η Ελλάδα χάνει εντελώς την εθνική της ανεξαρτησία. Το έγκλημα θα ολοκληρωθεί με την φυλάκιση της Ελλάδος στο μπουντρούμι του ΕΥΡΩ.

Στις 19 Ιουνίου του 2000 στην Santa Maria da Feira το Ευρωπαϊκό συμβούλιο αποφασίζει ότι η Ελλάδα πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την υιοθέτηση του ΕΥΡΩ.

Η Ελλάδα φυσικά δεν είχε τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στο ενιαίο νόμισμα. Η Κυβέρνηση – ίδια με τη Κυβέρνηση του Χρηματιστηρίου – με τη βοήθεια της Goldman Sachs μέσω των Swaps και χρησιμοποιώντας “Δημιουργική Λογιστική” (Δημιουργική Λογιστική είναι το μαγείρεμα των λογιστικών στοιχείων ώστε να εμφανισθεί τεχνητά το αποτέλεσμα που θέλει αυτός που την χρησιμοποιεί) μείωσε τον πραγματικό δανεισμό και εμφάνισε μια “μαγική” εικόνα της Ελληνικής Οικονομίας. Μια οικονομική εικονική πραγματικότητα. Αποδέχθηκε δε το χρέος να φθάσει μέχρι το 116% του ΑΕΠ και το έλλειμμα το 6% του ΑΕΠ γιατί αυτά τα μεγέθη επέβαλλε το 4ο Ράιχ.

Ήταν οι δείκτες που πληρούσε η Γερμανική Οικονομία.

Η Γερμανική Οικονομία είχε εντελώς διαφορετική δομή από την Ελληνική Οικονομία.

Όλοι όσοι υπέγραψαν την εισδοχή της Ελλάδας στο ΕΥΡΩ ήξεραν ότι η χώρα σε βάθος χρόνου δεν θα μπορούσε να πετύχει τους στόχους αυτούς.

Η κάθε χώρα που μπαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαμβάνει μια παραγωγική θέση. Από το 1959 που ο Καραμανλής έκανε την πρώτη αίτηση ήξερε ότι ο ελληνικός λαός θα είχε τον ρόλο του γκαρσονιού και του υπηρέτη. Απαγορευόταν η Ελλάδα να έχει ανεπτυγμένη Βιομηχανική παραγωγή, Αγροτική παραγωγή υψηλού επιπέδου και να εκμεταλλευτεί τον τεράστιο εθνικό της πλούτο. Ήδη οι ελληνικές Κυβερνήσεις από το 1948 είχαν υπογράψει συμβάσεις με τις οποίες θα έπρεπε να χορηγήσουν όλον τον εθνικό πλούτο στις ΗΠΑ. Έτσι ώστε οι ΗΠΑ να αναπτύξουν την οικονομία τους. Και μάλιστα χωρίς να μπορούν να φέρουν την παραμικρή αντίρρηση. Οι συμβάσεις του 1940 (Σύμβαση ΚΟΥΠΕΡ) και του 1948 έχουν αποσιωπηθεί πλήρως από το πολιτικό σύστημα και τα παπαγαλάκια του (ΜΜΕ).

Την ίδια εποχή οι τράπεζες ρίχνουν στην αγορά ένα πακτωλό δανείων παραβαίνοντας κάθε χρηστή και έντιμη διαχείριση των καταθέσεων χορηγούν δάνεια χωρίς να τηρούν κανένα πιστοδοτικό κριτήριο. Χορηγούν δάνεια υψηλού ρίσκου σε δανειολήπτες που μπορούν οριακά να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. Έτσι μετά την Τρίτη φάση της απάτης τα κόκκινα δάνεια θα φθάσουν το ιλιγγιώδες ποσό των 120 δις ΕΥΡΩ περίπου.

Ο στόχος της άκρατης δανειοδότησης είναι η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων Δημόσια και ιδιωτική. Δηλαδή η αρπαγή όλης της περιουσίας των Ελλήνων γιατί εκτός από τον ιδιωτικό και ο δημόσιος πλούτος ανήκει στο σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας. Η τρίτη συνεχής απάτη εις βάρος του ελληνικού λαού ξεκινάει το 2008 και οι Έλληνες πολιτικοί και τα παπαγαλάκια τους (ΜΜΕ) θα την ονομάσουν “κρίση”.

Η Lehman Brothers ήταν μέχρι το 2001 η τέταρτη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ (πίσω από τις Goldman Sachs, Morgan Stanley και Meril Lunch).

Ιδρύθηκε το 1850 από τους 3 αδελφούς Lehman. Τον Μάιερ, τον Χένρυ και τον Ιμανουέλ.

Το 2001 είχε χορηγήσει στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου περίπου 613 δις δολάρια. Τα δάνεια υψηλού ρίσκου είναι τα δάνεια που χορηγούνται σε δανειολήπτες που μπορούν να τα εξυπηρετήσουν οριακά.

Αυτά τα δάνεια τα χρησιμοποίησαν για εγγύηση για να εκδώσει ομόλογα (τοξικά ομόλογα). Δηλαδή έκανε κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων. (το ίδιο κάνει τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ. Δίνει το δικαίωμα στις τράπεζες να εκδώσουν ομόλογα που βασίζονται στα “κόκκινα” δάνεια. Φυσικά εκτελεί εντολές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ελέγχει τις ελληνικές τράπεζες. Στην ουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει την 4η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ύψους 12 δις ΕΥΡΩ – είναι η κρατική εγγύηση σ’ αυτά τα ομόλογα – με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Αιώνια θύματα οι Έλληνες φορολογούμενοι. Να δούμε πόσα κορόιδα θα αγοράσουν αυτά τα “τοξικά” ομόλογα.

Στις ΗΠΑ τα στεγαστικά δάνεια είναι ύψους περίπου 12 τρις δολάρια. Το 75% δηλαδή τα 9 τρις δολάρια έχουν κεφαλαιοποιηθεί – δηλαδή οι τράπεζες έχουν εκδώσει ομόλογα με εγγύηση αυτά τα στεγαστικά δάνεια. Ύστερα η Lehman Brothers δημιούργησε “επενδυτικά” μπουκέτα. Ένα συνδυασμό από τα δικά της “τοξικά” ομόλογα, μαζί με μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ.

Τα επενδυτικά αυτά “μπουκέτα” απλώθηκαν στις τράπεζες των ΗΠΑ αλλά και σε πολλές Ευρωπαϊκές τράπεζες οι οποίες τα αγόρασαν με πολύ υψηλό ρίσκο.

Το 2001 η FED (Σύστημα Αποθεματικού Κεφαλαίου) – Κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων. Αποτέλεσμα ήταν οι δανειολήπτες της Lehman Brothers να μην μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων.

Έτσι αφού η Lehman Brothers δεν εισέπραττε τις δόσεις των δανείων δεν μπορούσε να πληρώσει τα ομόλογα που είχε χορηγήσει στους πελάτες – ιδιώτες, επιχειρήσεις, κράτη, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες κ.λπ. που τα είχαν αγοράσει.

Τα ομόλογα της Lehman Brothers κατέρρευσαν και η Lehman Brothers πτώχευσε. Η τράπεζα χρησιμοποίησε παραπλανητικά λογιστικά τεχνάσματα (Δημιουργική Λογιστική) και μείωσε προσωρινά τις υποχρεώσεις της παραπλανώντας τους επενδυτές που είχαν αγοράσει τα επενδυτικά “μπουκέτα”. Μιλάμε για κολοσσιαία απάτη. Τα επενδυτικά “μπουκέτα” εξακολουθούσαν να πουλιούνται μέχρι το 2008 παρόλο που η Lehman Brothers είχε ήδη πτωχεύσει από το 2001.

Στον έλεγχο που έγινε από τον ελεγκτή Άντον Βαλούκα ανακαλύφθηκε ότι το Δ.Σ. της Lehman Brothers όπως και το δικηγορικό γραφείο Janner and Block – που ανακοίνωσε την πτώχευση – ήξεραν γι’ αυτήν την απάτη από το 2001.

Έτσι το 2008 η Lehman Brothers κήρυξε πτώχευση.

Οι επιπτώσεις αυτής της πτώχευσης συντάραξαν συθέμελα το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ αλλά περισσότερο συντάραξαν το τραπεζικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί πολλές τράπεζες είχαν αγοράσει τα “τοξικά” επενδυτικά μπουκέτα. Έτσι οι τράπεζες της Μεγάλης Βρετανικής (συμπεριλαμβάνεται και η Ιρλανδία), της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισλανδίας, της Πορτογαλίας κ.λπ. ήταν έτοιμες για χρεωκοπία.

Το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης κινδύνευσε με διάλυση. Η Ελλάδα επηρεάστηκε λιγότερο από όλες τις χώρες αφού μόνο 700 εκατομμύρια ΕΥΡΩ διατέθηκαν για την αγορά αυτών των “τοξικών” επενδυτικών προϊόντων.

Ήταν τα περίφημα “δομημένα” ομόλογα που η κυβέρνηση Καραμανλή είχε επιτρέψει να αγορασθούν από ασφαλιστικά ταμεία – δηλαδή από τις εισφορές των εργαζομένων.

Τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν ήδη υποστεί τρομερές ζημιές από την εποχή του χρηματιστηρίου με την κυβέρνηση Σημίτη.

Σημίτης και Καραμανλής ελέγχονται από το ίδιο κέντρο εξουσίας. Το 2008 λοιπόν έπρεπε να βρεθεί ένα “θύμα” για να πληρώσει την ζημιά των Ευρωπαϊκών Τραπεζών. Το θύμα όπως πάντα ήταν ο Ελληνικός λαός. Έπρεπε η απάτη να περάσει από το Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα στην Ελληνική κοινωνία. Ας δούμε πρώτα όμως ποιοι έστησαν την απάτη.

Ήταν η Lehman Brothers ή FED (Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ) που δημιούργησε την απάτη το 2001 και στην συνέχεια την “άπλωσε” στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία έχει τους ίδιους μετόχους με την FED και ελέγχει τις ευρωπαϊκές τράπεζες, το 4ο Ράιχ (Ευρωπαϊκή Ένωση).

Οι δούλες ελληνικές κυβερνήσεις, η κάθε μία από τις οποίες εκτέλεσε και ένα μέρος του σχεδίου σκλαβοποίησης του ελληνικού λαού, μέσω των αντισυνταγματικών μνημονίων. Η Τράπεζα της Ελλάδος και το σύνολο των Εμπορικών Τραπεζών που επέβαλλαν τα αντισυνταγματικά Capital Controls και φυσικά ένα μέρος της Αστικής τάξης της.

Γιατί όμως επιλέχθηκε η Ελλάδα για να σκλαβοποιηθεί ο λαός της και συνεπώς να χάσει μεγάλο μέρος της εθνικής της κυριαρχίας;

Η Ελλάδα είναι το πιο κομβικό εμπορικό σημείο – μαζί με την διώρυγα του Παναμά – του πλανήτη. Η γεωπολιτική και γεωστρατηγική της θέση. Μέσω της Ελλάδας μπορεί μια μεγάλη δύναμη να ελέγξει και τις 3 Ηπείρους. Ευρώπη, Ασία, Αφρική.

Ο τεράστιος εθνικός της πλούτος που μπορεί να τροφοδοτήσει την Ευρώπη με ενέργεια περίπου για 1500 χρόνια. Το καταπληκτικό της κλίμα (ο ήλιος 9 μήνες τον χρόνο είναι πηγή ζωής – ζωοδόχος ήλιος). Τον χειμώνα είναι Ελβετία και το καλοκαίρι Μπαχάμες. Ο τεράστιος φυσικός της πλούτος. Από τα 12.000 είδη φυτών που φύονται στον πλανήτη, στην Ελλάδα φύονται τα 6.000 είδη, τα περισσότερα απ’ οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη.

Το μοναδικό στον κόσμο σύμπλεγμα νησιών σε κλειστό πέλαγος – το Αιγαίο – ιδανικός τουριστικός προορισμός.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να καλύψει το έλλειμμα των 300 δις που δημιούργησε στις ευρωπαϊκές τράπεζες η Lehman Brothers. Γι’ αυτό κλάπηκαν οι μισθοί, οι συντάξεις, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των Νοσοκομείων, των Ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κ.λπ.

Το ελεγχόμενο δουλικό πολιτικό σύστημα δέχθηκε τα πάντα. Η ελεγχόμενη Δικαιοσύνη δεν αντέδρασε στην σκλαβοποίηση του ελληνικού λαού, αλλά συμμετείχε στην φτωχοποίησή του. για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος της απάτης ας αναλογισθεί ότι την πρώτη δανειακή σύμβαση υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

Εκ μέρους της Ελλάδος ο Διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου – της οικογένειας Παπακωνσταντίνου που στην κατοχή συνεργάσθηκε με τους Ναζί – υπέγραψε ο δανειστής, η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα και εκ μέρους των δανειζομένων Ελλήνων η θυγατρική της, Τράπεζα της Ελλάδος. Ο ίδιος υπέγραψε σαν δανειστής και σαν δανειζόμενος. Τι κορυφαία απάτη. Ακολούθησε από το 2009 και μετά ένας οχετός ψεμάτων από τις κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους (ΜΜΕ) και η επιβολή μέσω τρόμου, μιας καθολικής υποταγής του ελληνικού λαού.

Τον παλιό χωροφύλακα τον αντικατέστησε ο εφοριακός υπάλληλος και η τράπεζα.

Την απάτη η Νομοθετική και Εκτελεστική εξουσία την επέβαλλε μέσω νόμων. Οι Νόμοι της απάτης έγινε καθημερινό φαινόμενο. Το σύνταγμα καταπατήθηκε με τη βοήθεια της Δικαστικής εξουσίας. Και οι 3 εξουσίες έπαψαν να λειτουργούν. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε η Τρόικα, ίδια με τη Χούντα. Η οικονομική κατοχή είναι το ίδιο σκληρή με την στρατιωτική.

Οι εντολοδόχες κυβερνήσεις υπέγραψαν 3 δανειακές συμβάσεις μέσω των οποίων επιβλήθηκαν 3 μνημόνια. Ταυτόχρονα έγιναν και 3 ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών. Οι κυβερνήσεις δανείστηκαν 288 δις ΕΥΡΩ.

Σε πραγματικό χρήμα εισέρευσαν στην ελληνική οικονομία μόλις 31 δις ΕΥΡΩ. Τα υπόλοιπα 257 δις ήταν λογιστικά τεχνάσματα που αύξησαν το χρέος. Όσο ο ελληνικός λαός εξοφλούσε τόσο ανέβαινε το χρέος. Οι ξενόδουλες κυβερνήσεις δημιούργησαν μια εικονική οικονομική πραγματικότητα. Τα χρηματοδοτούμενα από τις τράπεζες και καταχρεωμένα ΜΜΕ εξόγκωσαν την απάτη. Ψευδώς την ονόμασαν “κρίση” γιατί η “κρίση” φέρνει στο μυαλό έκτακτα μέτρα – μεταρρυθμίσεις – ενώ η απάτη, ποινικές διαδικασίες γι’ αυτούς που την έστησαν.

Για να περιγράψει κάποιος όλες τις πτυχές της απάτης και τις επιπτώσεις της χρειάζονται τόμοι ολόκληροι.

Η απάτη συνεχίζεται αμείωτα μέχρι σήμερα και εξελίσσεται σε εθνικές μειοδοσίες.

Η αλήθεια στην Ελλάδα είναι ένα φρούτο που δεν ευδοκίμησε ποτέ (δυστυχώς για τον ελληνικό λαό).

Καλή χρονιά σε όλους και κυρίως στα αδύνατα στρώματα του ελληνικού λαού. Τους άστεγους, τους άπορους, τους ασθενείς και σε όσους υποφέρουν, καλή δύναμη.                

Τραπεζικός

Ελέγξτε επίσης

Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πορτοφόλι Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πορτοφόλι: Εύκολο μέσο πληρωμών ή… κάτι άλλο;             310x165

Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πορτοφόλι: Εύκολο μέσο πληρωμών ή… κάτι άλλο;

Πρακτική χρήση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πορτοφολιού: Στις 16/9/2020 η Ursula von der Leyen είχε αναφέρει …

Ένα σχόλιο

 1. Φίλε μου τραπεζικέ, τυχαίνει να ήμασταν συνάδελφοι κάποια εποχή μιας και εγώ υπηρέτησα το (διαβολεμένο) Ελληνικό τραπεζικό σύστημα για περίπου δέκα επτά χρόνια, μέχρι το 2000 μετά το οποίο αποχώρησα με εθελούσια έξοδο, παίρνοντας φυσικά ένα σεβαστό ποσό, κορόιδο δεν ήμουνα ούτε εγώ ούτε και πάμπολλοι άλλοι που και αυτοί αποχώρισαν. Πράγματι έτσι είναι όπως τα περιγράφεις, ξεχνάς όμως μέσα σε όλους του ενόχους να βάλεις και το συνδικαλιστικό των τραπεζών που έμεινε βουβό στην καλύτερη των περιπτώσεων αν δεν ταυτίστηκε με τους τραπεζίτες (τρομάρα) τους για πέντε προνόμια, αδιαφορώντας για την τύχη των παιδιών τους σε αυτή τη χώρα. Και μια ερώτηση, πες μου βρε τραπεζικέ είναι ποτέ δυνατόν κάποιος πολιτικός φορέας να λέει πως κάτι διαφορετικό θα κάνει σε αυτό τον τόπο χωρίς να έχει σαν πρώτη προτεραιότητα την έξοδο από αυτή την φυλακή? Αυτοί που τα λένε όλα ατά δεν δουλεύουνε τον αφελή ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δεν μπορείτε να αντιγράψετε αυτή τη σελίδα.